nieuws

Munich Re verzekert led-producten

Schade

Munich Re verzekert led-producten

Munich Re heeft voor de led-markt verzekeringsoplossingen ontwikkeld, waarmee zowel led-fabrikanten als projectontwikkelaars financiële risico’s als gevolg van garantiebepalingen of technische problemen kunnen dekken. De verzekering geldt voor led-armaturen die het Dekra LED Performance keurmerk hebben.

De voornaamste belemmeringen voor de grootschalige introductie en acceptatie van led-verlichting zijn de technologie en de technische risico’s; het gebrek aan vertrouwen in kleine en middelgrote fabrikanten; onduidelijkheid over kwaliteit, levensduur en garantie, maar ook de grote investeringen die met led-projecten gemoeid zijn. Met de samenwerking willen Munich Re en Dekra deze barrières wegnemen en de led-markt stimuleren met behulp van kwaliteitsgaranties en mogelijkheden voor het afdekken van risico’s.

Risico’s
In aanvulling op het keurmerk heeft verzekeraar Munich Re een verzekeringsoplossing ontwikkeld. Deze verzekering dekt performance risico’s van led-verlichting zoals lichtopbrengst en kleurstabiliteit. “Nu de led-markt zo snel groeit, zien we een toenemende behoefte aan op maat gesneden oplossingen voor het overdragen van risico’s. Onze klanten bevestigen dat de mogelijkheid voor het verzekeren van de performance van led-verlichting een aantal positieve effecten kan hebben. Die variëren van meer investeringsruimte voor de fabrikant en lagere financieringskosten tot en met een flexibeler inzet van het beschikbare kapitaal en optimalisering van de balans – om er maar een paar te noemen”, zegt Michael Schrempp, Hoofd van Green Tech Solutions bij Munich Re.

 

Reageer op dit artikel