nieuws

Hiscox wijzigt vakantiehuisverzekering

Schade

Hiscox wijzigt  vakantiehuisverzekering

Hiscox heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in de ‘Holiday Homes’-verzekering. De belangrijkste verandering is de omvorming tot een allriskverzekering. De dekkingen zijn uitgebreid, de voorwaarden eenvoudiger en een nieuwe aanvraag is digitaal in te dienen.

Het digitaal sluiten van de polis is mogelijk door gebruik te maken van de Pre Priced Proposal (PPP)-structuur. PPP’s zijn verzekeringen die de klant zelf via een digitaal formulier kan sluiten.

Allrisk
Volgens Hiscox is de belangrijkste wijziging echter de omvorming tot een allriskverzekering. “Voorheen stonden de verzekerde risico’s omschreven in de polisvoorwaarden. Nu staan alleen de uitgesloten risico’s beschreven. Dat maakt ook dat de voorwaarden veel leesbaarder en duidelijker zijn”, aldus Jeroen Opstelten, manager Art & Private Client van Hiscox.

Dekking uitgebreid
Hiscox heeft ook de dekking uitgebreid. Zo is er nu een automatische aansprakelijkheidsdekking in de polis opgenomen die geldt voor de meeste Europese landen. Binnen die dekking geldt een aansprakelijkheidslimiet van € 750.000 voor onroerend goed. Tevens is een ‘terugkomdekking’ opgenomen in de verzekering. Die vergoedt de reis- en verblijfskosten als je vanwege calamiteiten ter plekke moet zijn om zaken te regelen. Op de polisvoorwaarden is het eveneens mogelijk om het vakantiehuis te verhuren voor maximaal 26 weken per jaar, op voorwaarde dat de eigenaren zelf ook gebruik maken van het huis. Tijdens de verhuur blijft de allrisk dekking van kracht.

Hole-in-one
De verzekerde krijgt bij Hiscox ook nog een cadeautje. “Er zit een hole-in-one-dekking in de polis. Als een verzekerde meedoet aan een officieel golftoernooi op zijn vakantiebestemming en een hole-in-one slaat, dan krijgt hij van Hiscox een budget van € 750 om een rondje te geven”, aldus Opstelten.

Reageer op dit artikel