nieuws

Fairzekering realiseert lagere schadelast

Schade

Fairzekering realiseert lagere schadelast

Ruim 10 miljoen kilometers verder en veel data rijker, blijkt dat klanten die een polis hebben gesloten via Fairzekering 35% minder schade rijden dan het landelijk gemiddelde. 

Op basis van deze gegevens heeft risicodrager Nationale-Nederlanden de premie voor jonge rijders (t/m 24 jaar) verlaagd. Fairzekering heeft een jaar proef gedraaid. Uit alle data blijkt dat 81% veilig autorijdt, dat op zaterdagochtend het slechts wordt gereden en dat vrouwen harder optrekken dan mannen.

Honderden
Inmiddels rijden honderden automobilisten met de zogeheten ‘chipin-stekker’. Deze stekker meet bijvoorbeeld hoe vaak de maximum snelheid wordt overschreden, hoe vaak er te hard wordt opgetrokken en hoe vaak te hard geremd wordt. De combinatie van deze factoren geeft de automobilist een rijvaardigheidsscore van 1 tot 100.Door het digitale dashboard of de App heeft de klant altijd en overal inzicht in zijn rijgedrag en score, waarbij nu ook inzicht in de voertuigstatus wordt gegeven.

Premie terug
Bij een score van 70 of hoger ontvangt de rijder 35% premie terug. En ook bij een score tussen 55 en 70 ontvangt de rijder al 10% premie terug. In het afgelopen jaar heeft 81% van de rijders een score van 70 of hoger behaald.

Reageer op dit artikel