nieuws

DSW onthult premie: stijging van € 3,75 per maand

Schade

DSW onthult premie: stijging van € 3,75 per maand

Traditiegetrouw maakt zorgverzekeraar DSW weer als eerste de zorgpremie bekend. In 2016 stijgt de premie met € 3,75 per maand (€ 45 per jaar) naar € 98,75 per maand. Het is voor het eerst in twee jaar dat de premie van DSW weer stijgt.

Hoewel de premie stijgt, is deze als eerste bekend gemaakte premie lager dan minister Schippers verwachtte. Op Prinsjesdag maakte Schippers bekend rekening te houden met een stijging van € 7 van de nominale premie. Bij het berekenen van de nominale premie hield het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport er rekening mee dat verzekeraars €1,5 mld van hun overreserves zullen inzetten.

Volgens vergelijkingssite Independer is de premiestijging van slechts € 3,75 vrijwel geheel te danken aan de inzet van de extra reserves. “DSW was een van de zorgverzekeraars met een relatief grote reserve. Niet alle verzekeraars hebben nog zo’n grote reserve, waardoor we verwachten dat veel zorgverzekeraars hun premie voor 2016 harder zullen laten stijgen”, aldus Independer.

Reageer op dit artikel