nieuws

Verzekeraars: miljoenen schade in Alphen

Schade

Verzekeraars: miljoenen schade in Alphen

Verzekeraars schatten dat de schade, veroorzaakt door de omgevallen hijskranen in Alphen aan den Rijn, op zal lopen tot enkele miljoenen. Dat laat een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars weten aan ANP.

Verzekeraars zijn momenteel druk bezig met de inventarisatie van de schade aan onder meer de verwoeste panden. De eerste schaderamingen komen intussen binnen: schade aan inboedel, auto’s, maar ook de gevolgschade. De woordvoerder: “Dat gaat om ondernemers die bijvoorbeeld niet open kunnen omdat de panden beschadigd zijn. Maar ook bedrijven in de buurt die er nu nog veel langer dan voorzien last van hebben dat ze slecht bereikbaar zijn doordat de brug eruit ligt.”

In eerste instantie liet het Verbond weten dat veel polissen onder het puin liggen en dat slachtoffers daarom geen contact kunnen opnemen met hun verzekeraar. “Maar inmiddels hebben de verzekeraars de adressen van de getroffen panden en kunnen ze ook zelf mensen benaderen.”

Reageer op dit artikel