nieuws

Univé: Flink meer verzekeringen voor e-bikes

Schade

Univé: Flink meer verzekeringen voor e-bikes

Univé heeft in de eerste helft van 2015 behoorlijk wat meer fietsverzekeringen afgesloten voor e-bikes. Het gaat volgens de verzekeraar uit Assen om een stijging van 30%, veelal gesloten door 50-plussers voor elektrische fietsen.

Dat er steeds meer verzekeringen voor e-bikes aan de man worden gebracht heeft volgens Univé te maken met de stijgende verkoop van de fietsen. Vorig jaar werden er 223.000 verkocht: bijna 1,5 miljoen mensen fietsen er nu in totaal mee rond. “De verwachting is dat het elektrisch fietsen de komende jaren steeds gebruikelijker wordt. De e-bike is een waardevol vervoersmiddel en dat maakt het ook de moeite waard om hem, net als een scooter of auto, te verzekeren tegen schade en diefstal”, vertelt Etienne de Cooker, directeur schade Univé.

Reageer op dit artikel