nieuws

Stichting Salvage aan het werk in Alphen

Schade

Stichting Salvage aan het werk in Alphen

De Stichting Salvage is op dit moment in Alphen aan den Rijn aan het inventariseren wie schade heeft geleden naar aanleiding van het ongeval gisteren. De zoektocht wordt in zoverre bemoeilijkt omdat de betreffende polissen onder het puin liggen.

“De Stichting Salvage is op dit moment aan het inventariseren wie schade heeft, waar de polissen zijn, bij wie men verzekerd is en welke dekking de polis heeft. Een en ander wordt bemoeilijkt omdat de polissen in de getroffen huizen en bedrijven onder het puin liggen”, zegt Verbonds-woordvoerder Rudi Buis. Het is volgens hem ook nog onduidelijk om hoeveel getroffenen het gaat. “Op dit moment weten wij dat 14 bewoners vannacht elders onderdak hebben gekregen.

Aansprakelijkheid
Uitgezocht wordt ook wie aansprakelijk is voor het ongeval. “Achter de schermen wordt die aansprakelijkheid uiteraard verrekend. Dit krijgt nog wel een staartje. Voor de mensen die verzekerd zijn leidt dat niet tot oponthoud in de afhandeling. “Als blijkt dat mensen niet verzekerd zijn, dan wordt de procedure langer”, aldus Buis. “Je hoeft natuurlijk geen raketgeleerde te zijn om te zien dat er fouten gemaakt zijn.”

Op dit moment is nog niet bekend welke verzekeraars betrokken zijn.

CRAS-bureau
De gemeente Alphen aan den Rijn heeft een speciaal bureau opgericht waar omwonenden., bedrijven en niet-gemeentelijke instanties de schade kunnen melden die ze hebben opgelopen door het ongeluk met de Julianabrug. Dit zogeheten CRAS-bureau staat voor Melding Centrale Registratie Aangerichte Schade-bureau. Getroffenen kunnen een schademeldingsformulier downloaden van de website van de gemeente en deze invullen. Als het nodig is, draagt de gemeente de gegevens over aan de verzekeraar of de overheidsinstantie die betrokken is bij de schadeafhandeling. De schade moet ook individueel bij de eigen verzekeraar gemeld worden. De gemeente wil op deze manier een zo volledig mogelijk beeld van de schade krijgen. Op de website stelt de gemeente dat zij niet bij voorbaat aansprakelijk is voor de schade of verplicht is hiervoor te betalen.

Reageer op dit artikel