nieuws

Leveranciers alarmsystemen richten nieuwe branchevereniging op

Schade

Leveranciers alarmsystemen richten nieuwe branchevereniging op

Nederlandse leveranciers van alarm- en voertuigvolgsystemen hebben een nieuwe branchevereniging opgericht. De Branchevereniging Voertuig Beveiliging (BVB) wil het informatiepunt worden over autobeveiliging. “Terwijl dieven steeds gespecialiseerder te werk gaan, weten Nederlandse verzekeraars nauwelijks wat de nieuwste eisen zijn op het gebied van voertuigbeveiliging”, schrijft BVB.

Sinds 1 januari is ‘jamming detectie met startonderbreking’ verplicht voor duurdere auto’s met een voertuigvolgsysteem, maar, volgens de nieuwe brancheorganisatie, is daar nog nauwelijks ruchtbaarheid aan gegeven. “Dat terwijl uit onderzoek blijkt dat auto’s met een dergelijk systeem 74% minder vaak worden gestolen”, stelt BVB. De nieuwe branchevereniging wil iedere betrokkene hierop wijzen en fungeren als informatiebron. “Ons doel is om als sparringpartner in de beveiligingsbranche mee te denken en richting te geven aan nieuwe regelgeving,” aldus Gerard Klein, voorzitter van BVB. “We willen verzekeraars helpen in de aanpak van voertuigcriminaliteit en bij het beperken van de schadelast.” Volgens de brancheorganisatie steeg de afgelopen drie jaar de schadelast, door diefstal van nieuwe auto’s tot drie jaar, van € 40 mln naar bijna € 100 mln.

BVB is ook lid geworden van het College van Deskundigen van de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. Deze stichting is een gemeenschappelijk initiatief van alle Nederlandse schadeverzekeraars om voertuig-, vaartuig-, werkmaterieel- en transportcriminaliteit te bestrijden. Binnen het college wordt bepaald hoe en met welke nieuwe technologieën auto’s beveiligd moeten worden. Inmiddels hebben negen bedrijven zich aangesloten bij BVB.

Reageer op dit artikel