nieuws

Goedkopere zorgverzekeraars scoren hoger bij klant

Schade

Goedkopere zorgverzekeraars scoren hoger bij klant

Er bestaat geen verband tussen de klanttevredenheid van zorgverzekeraars en de hoogte van de zorgpremie. Zo is de service van een dure verzekeraar niet beter dan die van een goedkopere. Klanten met een lagere premie beoordelen hun verzekeraar zelfs beter.

ZorgWijzer.nl komt tot deze conclusies na onderzoek onder 30 maatschappijen en meer dan 3.500 klantbeoordelingen. De vijftien goedkoopste zorgverzekeraars behalen een gemiddeld klantcijfer van een 7,8 en de vijftien duurdere een 7,5. PNOzorg scoort het beste met een 8,6 en De Amersfoortse is de enige verzekeraar die een rapportcijfer onder de 7 haalt (6,4). In het onderzoek zijn alleen die zorgverzekeraars meegenomen die op Zorgwijzer.nl meer dan 20 klantbeoordelingen hebben. Het klantcijfer is gebaseerd op een gemiddelde beoordeling van de onderdelen: premie, service, zorgkeuze en aanvullende verzekering.

 

Reageer op dit artikel