nieuws

Geld.nl wijst consumenten op onterechte terugval in schadevrije jaren

Schade

Geld.nl wijst consumenten op onterechte terugval in schadevrije jaren

Vergelijkingssite Geld.nl heeft consumenten erop gewezen dat een terugval in schadevrije jaren niet altijd terecht is bij een 50/50-regeling na een aanrijding. Dit mag de verzekeraar niet altijd doen, waarschuwt de vergelijkingssite.

“Als je wettelijk geen schuld hebt, maar je verzekeraar spreekt met de verzekeraar van de tegenpartij een 50/50-regeling af, dan heeft deze schade geen invloed op je no-claim”, legt Amanda Bulthuis van Geld.nl uit. “Let dus goed op of je verzekeraar zich hier ook aan houdt als je zelf met een 50/50-regeling te maken krijgt.” Het Verbond heeft een overeenkomst vereenvoudigde schaderegeling opgesteld waarin 5 scenario’s zijn vermeld met bijbehorende afspraken over welke verzekeraar betaalt. Schades die niet binnen de 5 scenario’s passen worden 50/50 op zich genomen door beide verzekeraars.

Geld.nl schrijft dat verzekeraars een 50/50-schade vaak hetzelfde behandelen als een volledige schuldschade en dat consumenten daardoor vaak volledig terugvallen in schadevrije jaren. Maar dit mag niet als de klant kan aantonen geen schuld te hebben gehad. Verzekeraars erkennen dit, maar volgens Geld.nl ‘kan het geen kwaad’ om te controleren of de verzekeraar zich hier ook daadwerkelijk aan houdt.

Reageer op dit artikel