nieuws

Acture richt eigen adviesorganisatie op

Schade

Acture richt eigen adviesorganisatie op

Acture, een private uitvoerder van de Ziektewet, heeft een aparte adviesorganisatie getiteld Ascot Advies opgericht. De organisatie zal zich met name richten op advies aan het middenbedrijf in Nederland (tot 150 medewerkers). “We bemerken dat veel kleinere organisaties behoefte hebben aan advies en dat deze voor hen niet voorhanden was. Vandaar dat wij het initiatief hebben genomen tot het oprichten van een “eigen” adviestak”, zegt Maudie Derks, algemeen directeur van Acture.

Ascot Advies start met vijf adviseurs vanuit Leiderdorp en richt zich specifiek op het adviseren rondom Ziektewet en WGA aan het middenbedrijf. Vooral het kleinere middenbedrijf is, volgens Acture, onvoldoende op de hoogte is van de kansen en risico’s die ze hebben vanwege de wijzigende wetgeving en de continue veranderingen op het gebied van sociale zekerheid. “Want de sociale zekerheid in Nederland is volop in beweging. Wijzigende wetgeving, BeZaVa, WGA-flex in combinatie met WGA-vast, individualisering van premies, het hybride stelsel van publieke en private verzekeringsmogelijkheden, kortom een landschap met vele gezichten en invalshoeken waar we ondernemers nu proberen wat meer richting in te geven”, aldus Derks.

Reageer op dit artikel