nieuws

Verzekeruzelf.nl moet extra schadevrije jaren toekennen aan klant

Schade

Verzekeruzelf.nl moet extra schadevrije jaren toekennen aan klant

Tussenpersoon Verzekeruzelf.nl moet zeven extra schadevrije jaren aan een klant toekennen. De klant was onvoldoende geïnformeerd over het bestaan en de hoogte van de starterstrede van de autoverzekering (WA Volledig Casco). Tot dit oordeel komt de Geschillencommissie van het Kifid. “De berekening van de schadevrije jaren moet glashelder zijn”, stelt het Kifid.

De Geschillencommissie van het Kifid meent dat de verzekeringsovereenkomst onvoldoende grondslag biedt om deze voor de klant nadelige berekeningsmethode te hanteren.“Verzekeruzelf.nl was volstrekt onduidelijk over de berekeningswijze van het aantal schadevrije jaren. De aftrek van de starterstrede is door tussenpersoon niet met hem besproken. In de verzekeringsvoorwaarden wordt de starterstrede zelfs niet genoemd”, schrijft het Kifid.

Met de uitspraak wil het Kifid het belang van transparantie en heldere communicatie onderstrepen, met name op het gebied van gehanteerde berekeningsmethoden en verzekeringsvoorwaarden.

Reageer op dit artikel