nieuws

Reaal werkt samen met iLost om verloren spullen terug te vinden

Schade

Reaal werkt samen met iLost om verloren spullen terug te vinden

Reaal gaat samenwerken met iLost, een zoekmachine voor verloren en gevonden voorwerpen. De verzekeraar hoopt hiermee voor elkaar te krijgen dat meer mensen hun spullen terugvinden en dus niet hoeven te claimen.

Bart Janknegt, directeur marketing en distributie Reaal: “Wat klanten ons vertellen is dat zij bij verlies het liefst hun eigen, persoonlijke spullen terug zien. Op telefoons gaat het bijvoorbeeld om foto’s, berichtjes en bepaalde apps. Daar helpen wij hen samen met iLost graag bij.” Via iLost stijgt de kans dat mensen hun spullen terugvinden met 36%, dus gaat Reaal desgewenst klanten koppelen aan het online platform. Janknegt: “Een voorbeeld van wanneer de samenwerking klanten meerwaarde biedt is deze vakantietijd. Dan raken mensen regelmatig spullen kwijt. In Nederland kan iLost dan uitkomst bieden. Wij zien dit als een eigentijdse service aan onze klanten. Daarnaast is het een bijkomend voordeel als we hiermee het aantal schadeclaims kunnen verminderen.”

Daarnaast wil Reaal ook regelen dat klanten die hun verloren spullen bij iLost registreren gemakkelijker door het claimproces kunnen lopen als er niks gevonden wordt. De ingevulde gegevens worden automatisch overgenomen op het schadeformulier. Hanneke Stegweg, oprichter van iLost: “Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te herenigen met hun eigen telefoons, sleutels en kleding. Daarbij werken wij graag samen. Reaal is het bedrijf waar mensen hun verdwenen spullen kunnen rapporteren. Het zou mooi zijn als ze die bij ons terugvinden in plaats van moeten claimen.”

Reageer op dit artikel