nieuws

Britse verzekeraar gebruikt beelden Google Earth bij ongevallen

Schade

Britse verzekeraar gebruikt beelden Google Earth bij ongevallen

De Britse verzekeraar Admiral gebruikt vanaf nu direct na een auto-ongeval videobeelden die door Google Earth zijn gemaakt van de locatie. Daarnaast krijgt de verzekeraar ook data binnen over bijvoorbeeld de snelheid en het remgedrag dankzij ‘connected software’ in de auto. Dat schreef Automobiel Management dinsdag.

In de toekomst hoopt Admiral dankzij de software ook informatie te krijgen over andere voertuigen die betrokken zijn bij het ongeval. Dit kan alleen als de andere bestuurders ook zijn aangesloten op de software. Toch denkt Admiral veel nuttige informatie te kunnen verkrijgen dankzij deze technologie.

“De software vervangt de potentieel onbetrouwbare herinneringen van wat er precies gebeurd is met harde feiten en de precieze omstandigheden waardoor de aansprakelijkheid en verdere aspecten beter beoordeeld kunnen worden,” denkt topman Colin Smithers van Redtail, dat de connected software ontwikkelt. Ook verwacht Smithers met de software het aantal fraudegevallen omlaag te brengen.

Reageer op dit artikel