nieuws

ACE koopt Chubb: grootste overname ooit in de branche

Schade

ACE koopt Chubb: grootste overname ooit in de branche

ACE heeft een deal gesloten voor de overname van Chubb. Voor $ 28,3 mld (ruim € 25 mld) gaat de Amerikaanse verzekeraar over naar ACE. Met dat bedrag gaat het om de grootste deal ooit tussen twee bedrijven in de verzekeringsbranche.

ACE betaalt bijna $ 63 per aandeel van de verzekeraar die in de Verenigde Staten onder zijn klandizie veel rijke Amerikanen kent die hun huizen verzekeren bij de luxeverzekeraar. Chubb is daarnaast ook actief in het verzekeren van luxe jachten. ACE probeert zich ook op de duurdere markt te manifesteren. De aandeelhouders van ACE krijgen door de overname 70% van het fusiebedrijf in handen, 30% blijft bij de aandeelhouders van Chubb, dat onder die naam actief blijft in de markt.

Evan Greenberg, CEO van ACE, gaat het nieuwe bedrijf leiden. Daarnaast komen er vier directeuren over van Chubb in het bestuur van de nieuwe combinatie. De overname van Chubb is de tweede grote deal in de branche van deze week. Eerder werd bekend dat Willis en Towers Watson gaan fuseren.

Reageer op dit artikel