nieuws

Zorgverzekeraars investeren fors in medicijnen-op-maat

Schade

Zorgverzekeraars investeren fors in medicijnen-op-maat

Zorgverzekeraars CZ en Achmea steken fors geld in een nieuw diagnostisch centrum waar wetenschappers op zoek gaan naar behandeling-op-maat, meldt het FD. Artsen hopen dat het een doorbraak zal betekenen in de geneeskunde.

In het nieuwe centrum wordt in eerste instantie gezocht naar een behandeling-op=maat voor taaislijmziekte en een vorm van kanker, vermoedelijk darmkanker. CZ en Achmea steken € 25 mln in het nieuwe centrum. Proeven van behandeling-op-maat met kleine groepen patiënten zijn tot nu toe succesvol geweest, in het nieuwe centrum willen de onderzoekers kijken of ook bij grotere groepen patiënten is te zien welke behandeling aan gaat slaan.

Het belang van de zorgverzekeraars ligt in het feit dat geneesmiddelen steeds duurder worden. Verzekeraars willen voorkomen dat dure medicijnen worden voorgeschreven aan patiënten die achteraf iets anders nodig blijken te hebben.

Reageer op dit artikel