nieuws

Waarborgfonds keert minder uit

Schade

Waarborgfonds keert minder uit

In 2014 heeft het Waarborgfonds Motorverkeer € 51,3 mln uitgekeerd. De uitbetaalde schade ligt daarmee 11,6% lager dan in 2013, toen nog € 58 mln werd uitgekeerd. De afgelopen jaren wordt steeds minder uitgekeerd. In 2011 werd nog € 68 mln uitgekeerd en in 2012 was dat € 59 mln.

Het Waarborgfonds ontving in 2014 bijna 45.300 claims. Dat is een daling van 4,6% ten opzichte van 2013 toen bijna 47.500 claims werden geregistreerd. De daling is daarmee groter dan op grond van de trend van de afgelopen 10 jaar mocht worden verwacht. Dat zegt het Waarborgfonds in haar jaarverslag. Als een van de oorzaken hiervoor ziet het Waarborgfonds de toename van moderne technologie in auto’s, zoals parkeersensoren, park assist en adaptive cruis control. Wel stelt het Waarborgfonds dat het aantal claims nog altijd fors is. “Zo moeten we bijvoorbeeld vaststellen dat in Nederland ongeveer drie keer per dag een aanrijding plaatsvindt waarbij sprake is van letselschade in het verkeer door een onbekende dader. Mede daarom breken wij bij de viering van ons 50-jarig jubileum ook een lans voor het onderwerp verkeersveiligheid.”

Conferentie
Vanuit zijn maatschappelijke rol organiseert het Waarborgfonds in het najaar een conferentie over de ontwikkeling van de verkeersveiligheid in het licht van de technologische vooruitgang in en rond voertuigen.

Reageer op dit artikel