nieuws

Oververzekering kost vakantieganger geld

Schade

Oververzekering kost vakantieganger geld

Vakantiegangers zijn vaak te ruim verzekerd. Bovendien zijn ze regelmatig dubbel verzekerd. Daardoor betalen ze onnodig veel geld voor hun doorlopende reisverzekering. Dit stelt Independer, dat ruim 20.000 vergelijkingen van doorlopende reisverzekeringen analyseerde.

Volgens Independer kunnen mensen wel tot € 200 besparen als ze een doorlopende reisverzekering kiezen die beter aansluit bij hun wensen. Veel reisverzekeringen bieden dekkingen die mensen helemaal niet nodig hebben. Op basis van hun wensenpakket zou de vakantieganger de verschillende reisverzekering moeten vergelijken. Dit omdat ook de premies van reisverzekeringen met gelijksoortige dekkingen fors uiteenlopen.

Drie categorieën
Independer onderzocht de basisdekking, basisdekking met beperkte aanvulling (medische kosten, wintersport en ongevallen) en basisdekking met uitgebreide aanvulling (werelddekking met alle aanvullende opties). Uit die analyse concludeert de vergelijker dat een doorlopende reisverzekering met alleen basisdekking gemiddeld € 61,34 per jaar kost. Een verzekering met beperkte aanvulling kost gemiddeld € 86,70 en de gemiddelde reisverzekering met uitgebreide aanvulling komt uit op € 261,59. “De uitgebreide standaarddekkingen van dure verzekeringen blijken in veel gevallen overbodig. Mensen die ze afsluiten, zijn daarom al snel oververzekerd. Consumenten die niet vergelijken, betalen als snel € 200 te veel premie”, aldus Independer.

Dubbel verzekerd
Niet alleen oververzekeren kost de vakantieganger geld. Mensen zijn vaak ook dubbel verzekerd als ze een reisverzekering sluiten. Bekende voorbeelden zijn de pechhulp voor de auto (soms al gedekt op de autoverzekering), dekking voor medische kosten (bij een aanvullende zorgverzekering zijn medische kosten in buitenland vaak al gedekt) en de ongevallendekking.

Reageer op dit artikel