nieuws

Nieuw specialistisch netwerk voor schadeherstellers

Schade

Nieuw specialistisch netwerk voor schadeherstellers

Dealerholding Broekhuis is samen met PGA Nederland en de Autoschade Herstel Groep (AHG) een nieuw, landelijk netwerk gestart dat zich gaat specialiseren op complex autoschadeherstel: Schadeherstelmeester.

Het netwerk gaat van start met circa 25 vestigingen. Uiteindelijk wil Schadeherstelmeester uitkomen op zo’n 50 bedrijven. Directeur Huub Janssens: “Dat is voldoende voor een landelijke dekking, waarbij de logistieke kosten nog binnen de perken blijven. We krijgen nu al heel veel verzoeken van bedrijven die zich willen aansluiten. Daarvan gaan wij kijken wie er in onze blauwdruk passen en of ze aan onze eisen voldoen.”

Differentiatie
Het idee achter de oprichting van Schadeherstelmeester is dat meer differentiatie binnen schadeherstel noodzakelijk is. Niet elk herstelbedrijf zou elke schade moeten kunnen herstellen. Janssens: “Auto’s worden steeds slimmer en veiliger. Maar door de introductie van nieuwe elektronica en technieken ontstaat er in veel gevallen een probleem bij schade. Want hoe slimmer de auto, hoe complexer het reparatieproces. Een complexe schade vereist vakmanschap, kennis en techniek. Daar heb je een merkspecialist voor nodig, een Schadeherstelmeester.” Schadeherstelmeester gaat zich richten op leasemaatschappijen, fleetowners en verzekeringsmaatschappijen.

Reageer op dit artikel