nieuws

Nieuw duurzaamheidskeurmerk voor naturaherstellers

Schade

Nieuw duurzaamheidskeurmerk voor naturaherstellers

De Stichting Duurzaam Repareren komt met Duurzaam Herstel, een duurzaamheidskeurmerk voor naturaherstellers in de branche brand. Dat zijn bedrijven die na een waterschade of brand in opdracht van de verzekeraar de schade komen herstellen. Het keurmerk maakt inzichtelijk welke herstelbedrijven de schade op milieuvriendelijke wijze repareren.

Het keurmerk Duurzaam Herstel is een initiatief van ASR, Aegon en Unigarant. Het keurmerk zal worden toegekend door een onafhankelijk College van Deskundigen dat op basis van objectieve maatstaven beoordeelt of er door de herstelbedrijven aan de milieueisen wordt voldaan. “Wij vinden het als verzekeraars belangrijk dat reparaties in onze opdracht duurzaam worden uitgevoerd. Met oog voor het milieu, de samenleving en de zorg voor de medewerkers”, zegt Onno Sleurink, manager bij ASR en voorzitter van het College van Duurzaam Herstel.

De afgelopen periode heeft Duurzaam Herstel een pakket van eisen voor het keurmerk ontwikkeld. Hierbij is nauw samengewerkt met bouwbedrijven, glasreparateurs, elektronica reparateurs, interieurherstellers en reconditioneringsbedrijven. “In de komende weken zullen wij de pilotpartners certificeren. We kunnen dan in de praktijk zien of de eisen uitvoerbaar en auditeerbaar zijn”, aldus Angelica Gravendijk, secretaris van Duurzaam Herstel.

Duurzaam Herstel verwacht dat na het afronden van de pilot meer verzekeraars zich bij het initiatief zullen aansluiten. Voor de automotivebranche bestaat al een dergelijk keurmerk: Duurzaam Repareren. Inmiddels zijn er bijna 2500 duurzame automotivebedrijven gecertificeerd.

Reageer op dit artikel