nieuws

Klanten wachten gemiddeld maand langer op schadevergoeding

Schade

Klanten wachten gemiddeld maand langer op schadevergoeding

Nederlanders moeten sinds afgelopen jaar een maand langer wachten voordat ze een vergoeding ontvangen als ze autoschade indienen bij de tegenpartij. Dat blijkt uit gegevens van schadeverhaalservice 112schade.nl, die meer dan 4.000 schademeldingen uit 2014 analyseerde.

Verzekeraars betaalden in 2013 nog in gemiddeld 73 dagen uit, die wachttijd is inmiddels opgelopen tot 108 dagen. De wachttijd is met meer dan 50% toegenomen. Marc Diks, directeur van 112schade, vindt de stijging opmerkelijk: “Mogelijk zouden de bezuinigingen bij de verzekeraars er voor gezorgd kunnen hebben dat er minder handen en voeten beschikbaar zijn om alle aanvragen te verwerken. Daardoor zouden de bezuinigingen van de afgelopen jaren nu merkbaar worden en resulteren in langere verwerkingstijden. Al zouden ook de complexer wordende schadedossiers een oorzaak kunnen zijn.”

Awards
Naast de conclusie van de langere wachttijden reikte 112schade ook awards uit voor de snelst uitkerende verzekeraars en volmachtkantoren. Interpolis won de prijs voor snelste verzekeraar, met een gemiddelde afhandelingstijd van 94 dagen. Het snelste volmachtkantoor was Intrasurance/verzekeruzelf.nl, dat gemiddeld 85 dagen nodig heeft voor de afwikkeling. Intrasurance is dus sneller dan de snelste verzekeraar, terwijl verzekeraars over de hele genomen juist sneller (107 dagen) zijn dan volmachtkantoren (109), serviceproviders (111) en claimshandlers (115).

Reageer op dit artikel