nieuws

Verbond, Adfiz en AFM om de tafel over AOV-advies

Schade

Verbond, Adfiz en AFM om de tafel over AOV-advies

Het Verbond van Verzekeraars schuift aan bij de AFM en Adfiz om te praten over manieren waarop het advies over AOV’s verbeterd kan worden. De verzekeraars doen onder meer een duit in het zakje met een zogeheten verzekeringskaart die beter inzicht geeft in de dekking een AOV.

“Het is verheugend dat de kwaliteit van het advies bij de aanschaf van hypotheken aanzienlijk is verbeterd, maar ten aanzien van de advisering van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zelfstandigen is er nog ruimte voor vooruitgang”, zo stelt het Verbond weinig verrassend naar aanleiding van het vandaag verschenen AFM-rapport over advisering. “We gaan daarom met de branchevereniging van adviseurs Adfiz en de AFM bespreken op welke wijze ook bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen de kwaliteit een impuls kan krijgen.” Het Verbond wijst erop dat de tekortkomingen met name zitten in de vastlegging van relevante informatie in het adviesdossier zodat achteraf niet goed is te beoordelen of aan alle voorwaarden is voldaan. Het beter borgen van de procedures zal dan ook onderwerp van gesprek zijn met Adfiz en AFM.

Kaart
Daarnaast wil het Verbond in de loop van volgend jaar een verzekeringskaart introduceren waarop de klant kan zien welke elementen wel en niet verzekerd zijn. “Uit praktijktesten met consumenten blijkt dat deze kaart een beter inzicht geeft in de polisvoorwaarden en de consument helpt bij het maken van een bewuste keuze, al dan niet in overleg met een adviseur.”

Reageer op dit artikel