nieuws

Lentestorm zorgt voor bijna € 10 mln aan schade

Schade

Lentestorm zorgt voor bijna € 10 mln aan schade

De lentestorm die dinsdag door Nederland raasde heeft volgens eerste schattingen van het Verbond van Verzekeraars voor bijna € 10 mln aan schade gezorgd. Dat gaat om schade aan opstal en inboedel van particulieren en bedrijven.

Omgevallen bomen, weggewaaide dakpannen, losliggende dakplaten, rondvliegende takken en puin en dat alles vaak in combinatie met waterschade veroorzaakten de overlast in Nederland en het overwerk voor de verzekeraars. Vooral het noorden van het land kreeg veel ellende te verwerken, maar ook in de kustregio’s en Midden-Nederland werd veel schade gemeld. Naast de schade aan huizen waaiden ook ruim twintig vrachtwagens en auto’s van de weg, maar voertuigschade en schade aan overheidseigendommen en landbouw zijn niet meegenomen in de schattingen.

De schadeclaims komen al binnen sinds het onstuimige weer begon op zondag. Op zondag en maandag werd er al voor € 4 mln aan schade geclaimd, daarbovenop kwam nog de € 10 mln van de lentestorm van dinsdag. Eind maart is een opvallende tijd voor stormen met zo’n grote schade, meldt het Verbond. “Grote schadestormen doen zich vaker voor in de herfst en (vroege) winter, als er nog meer blad aan de bomen zit.” Het was dinsdag de tweede miljoenenstorm van het jaar, in het tweede weekend van januari werden ook al miljoenen geclaimd.

Reageer op dit artikel