nieuws

Consumentenbond adviseert te ‘shoppen’ voor autoschadeherstel

Schade

Consumentenbond adviseert te ‘shoppen’ voor autoschadeherstel

De Consumentenbond heeft consumenten opgeroepen om bij een schade aan de auto meerdere offertes op te vragen bij autoschadeherstelbedrijven. De consumentenorganisatie kwam na eigen onderzoek namelijk tot de conclusie dat de prijzen voor het repareren van kleine schades flink uiteen kan lopen.

De Consumentenbond reed met drie verschillende auto’s met kleine schade door het land om offertes voor de reparatie aan te vragen. De onderzoekers bezochten meerdere vestigingen van de zes grote landelijke schadeherstelketens, benaderden tien kleinere bedrijven en vroegen via apps als deukweg.nl of fixico.nl offertes aan. Het verschil was opvallend: het duurste schadeherstelbedrijf blijkt soms tot vier keer zoveel te rekenen als het goedkoopste. Voor het wegwerken van een deuk en een schaafplek in een Alfa Romeo was het verschil tussen de goedkoopste en duurste offerte maar liefst € 1060.

Daarom raadt de Consumentenbond mensen met een autoschade aan om niet bij het eerste de beste bedrijf de schade te laten herstellen. Een paar extra kilometers rijden kan zomaar honderden euro’s schelen, stelt de consumentenorganisatie. Ook waarschuwt de bond voor bedrijven die de schade zonder bon, zwart dus, willen herstellen. De Consumentenbond schrijft: “Dat lijkt voor consumenten aantrekkelijk, vooral als ze enkel een WA-verzekering hebben. Consumenten betalen dan wellicht minder maar moeten er rekening mee houden dat het illegaal is en dat het problemen oplevert als de schade niet goed is hersteld. Een slecht gerepareerde schade vermindert niet alleen de waarde van de auto, maar zonder bon kan een bedrijf ook glashard beweren de betreffende schadereparatie niet uitgevoerd te hebben.”

Reageer op dit artikel