nieuws

ANBO en SUCSEZ starten verzekeringscollectief zonder leeftijdsdiscriminatie

Schade

ANBO en SUCSEZ starten verzekeringscollectief zonder leeftijdsdiscriminatie

Belangenorganisatie voor senioren, ANBO heeft samen met intermediairkantoor SUCSEZ een schadecollectief speciaal voor ouderen opgezet. Volgens ANBO is erbij veel verzekeraars vaak sprake van leeftijdsdiscriminatie. Volgens de belangenorganisatie speelt met dit collectief de leeftijd van de verzekerde niet langer een rol.

“Bij veel verzekeringen wordt nog steeds leeftijdsdiscriminatie toegepast”, zegt ANBO-directeur, Liane den Haan. “Je moet eens zien wat voor een grote verschillen een online vergelijker toont als je verschillende geboortedata invult. Je moet bijvoorbeeld als senior meer premie betalen voor het verzekeren van je woning en inboedel.” Onder het ANBO Schadecollectief vallen onder meer opstal-, inboedel-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstand- en reisverzekeringen.

Naast het schadecollectief lanceert ANBO ook een nieuwe vorm van rechtsbijstand: de`verhaalservice’. De service biedt juridische ondersteuning en helpt om de geleden schade en de bijbehorende kosten te verhalen op de veroorzaker van een ongeval. “Stel dat u wordt aangereden op de fiets. Uw fiets is kapot en u krijgt een ziekenhuisrekening thuisgestuurd. De verzekering van de dader dekt alleen de directe schade zoals reparatiekosten van uw fiets en ziekenhuiskosten. Maar u bent uw eigen risico voor dat jaar kwijt en u kunt als zelfstandige vijf weken niet werken. Echter geeft de verzekeraar van de aansprakelijke aan die schade niet te dekken dan kan de ANBO en SUCSEZ verhaalservice u helpen,” legt Den Haan uit. Voor ANBO-leden is de verhaalservice bij schade- en zorgverzekeringen geheel gratis.

Reageer op dit artikel