nieuws

NN: Kwart van de samenwoners gaat onverzekerd op reis

Schade

NN: Kwart van de samenwoners gaat onverzekerd op reis

Uit onderzoek van Nationale-Nederlanden onder 1.000 samenwoners blijkt dat bijna 25% van de samenwoners onverzekerd op reis gaat. Van mensen die wel een reisverzekering hebben weet meer dan de helft van de ondervraagden vaak niet wat hun reisverzekering wel en niet dekt mocht er wat gebeuren.

Uit het onderzoek blijkt dat samenwonende stellen zowel kennisvragen over binnenlandse als over buitenlandse reizen niet goed konden beantwoorden. Zo wist de helft niet of een ziekenhuisbezoek in Thailand wel of niet onder hun reisverzekering valt.

“Veel mensen denken dat hun zorgverzekering de volledige kosten van een ziekenhuisbezoek in het buitenland dekt. Dit is echter niet altijd het geval. De meeste basis zorgverzekeringen betalen maximaal de Nederlandse tarieven. Een reisverzekering met dekking voor medische kosten kan het verschil goedmaken, maar het is verstandig om van tevoren te controleren wat voor dekking je zorgverzekering en je reisverzekering bieden en of je hiermee alles hebt afgedekt”, aldus Emily de Laat, productspecialist reisverzekeringen bij Nationale-Nederlanden.

Van de jongste leeftijdscategorie, van 18 tot 24 jaar, weet 71% niet of een dagje naar de dierentuin binnen Nederland verzekerd is. Op de vraag of hun reisverzekering een gipsvlucht vanuit Oostenrijk dekte, moest 67% het antwoord schuldig blijven.

Het verzekeringspasje wordt ook door 38% van de ondervraagden thuisgelaten.

Reageer op dit artikel