nieuws

Zorgverzekeraar Anno12 geeft nog niet op

Schade

Zorgverzekeraar Anno12 geeft nog niet op

Zorgverzekeraar Anno12 neemt dit voorjaar een besluit over een mogelijk vervolg van de oprichtingsplannen. Oprichter Rob Adolfsen wil ondanks dat het Anno12 niet is gelukt om in 2015 de markt te betreden toch nog niet opgeven, meldt Skipr.nl.

Adolfsen had tenminste 10.000 verzekerden nodig om de markt te betreden. Hij wist slechts een derde van het aantal te contracteren. Zaterdag meldde de Stentor dat de verzekeraar niet meer zou proberen om in 2015 van de grond te komen. Ook zou er geen sprake meer zijn van een doorstart. Niks is minder waar volgens Adolfsen en hij twitterde: “Journalisten hè. “Op een zelfde manier nogmaals proberen heeft geen zin” wordt vertaald als “Doorstart Anno12 zit er niet meer in”. #nuance.”

Adolfsen is dan ook nog niet van plan de handdoek in de ring te gooien. In gesprek met am: legt de oprichter uit dat na een evaluatie van Anno12 in 2014, is besloten toch nog te kijken of er een doorstart mogelijk is. Maar dan zal er voor maart een aantal knopen moeten worden doorgehakt, zegt Adolfsen. Hij zal nieuwe financierders moeten vinden voor het project. De oprichter zegt met meerdere “serieuze” financierders gesprekken te voeren. “Als wij geen afspraken hadden staan met partijen dan we waren we gestopt, maar wij gaan niet met elke financierder in zee. Wij willen ons eigen karakter behouden anders stop ik er mee”, aldus Adolfsen.

Daarnaast moeten alle medewerkers willen blijven en moet er zicht zijn op een toestroom van voldoende verzekerden. Bovendien zal de vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) moeten worden behouden. Adolfsen geeft vooralsnog niet op. “We zijn niet een stelletje hobbyisten, maar een professionele groep. Het zal niet makkelijk zijn en ik schat onze kansen in op fifty-fifty, maar we geven niet op.”

Reageer op dit artikel