nieuws

Ulu lanceert connected car-oplossing

Schade

De Nederlandse telematica startup Ulu lanceert vandaag de connected car-oplossing. Met een dongel kan het rijgedrag van de bestuurder worden gemonitord. Ulu verzamelt deze data en maakt er voor zowel verzekeraars als bestuurders bruikbare informatie van.

Ulu lanceert connected car-oplossing

De dongel houdt informatie bij zoals de snelheid, de acceleratie en het algemene rijgedrag. Met behulp van de data kunnen onder andere verzekeraars persoonlijkere en kosteneffectievere oplossingen ontwikkelen. De premies kunnen dan berekend worden op basis van het rijgedrag en niet langer op basis van de leeftijd of woonplaats van de verzekerden.Jošt Faganel, mede-oprichter en CEO van Ulu, is erg tevreden met het nieuwe product. “We willen door efficiënter gebruik van data uit de auto een betere en veiligere rijervaring creëren. Onze oplossing verbetert het rijgedrag, vermindert risico’s en vermindert claims.”

Onlangs werd bekend dat de dongels in de Verenigde Staten zeer makkelijk gehackt konden worden waardoor de hacker volledige controle kreeg over de auto. Faganel zegt dat Ulu op de hoogte is van de veiligheidsproblemen van soortgelijke dongels. De dongel maakt in tegenstelling tot de dongel uit de Verenigde Staten geen gebruik van wifi of bluetooth maar van een gecodeerde gsm-chip. “Die is zeer veilig en zeker niet makkelijk te hacken”, aldus Faganel.

In februari is Ulu tests begonnen met onder andere verzekeringsmaatschappij IkRijverzekerd. Ulu verwacht dit jaar nog naar het buitenland te kunnen gaan. Deze maand kunnen klanten van Ulu hun eerste zending hardware verwachten.

Reageer op dit artikel