nieuws

SER wil dat UWV versobering WW gaat verzekeren

Schade

De Sociaal-Economische Raad (SER) wil dat het UWV een verzekering gaat aanbieden om het gat in de WW te compenseren. De Telegraaf meldt dat op basis van een conceptadvies van de SER dat in handen van de krant is gekomen.

SER wil dat UWV versobering WW gaat verzekeren

Het kabinet gaat de duur van de WW-uitkering vanaf 2016 verkorten van drie naar twee jaar. Om dat verschil te compenseren adviseert de SER dat het UWV of een andere publieke partij een aanvullende verzekering aan gaat bieden. Het advies leest: “Voor een goede werking van het geheel aan werkloosheidsverzekeringen (WW én private aanvullende werkloosheidsverzekeringen) beveelt de raad aan om de mogelijkheid te scheppen om de aanvullende verzekeringen te laten uitvoeren door UWV of een andere publieke partij in de keten van werk en inkomen, zoals de Sociale Verzekeringsbank (SVB).”

De SER heeft de uitkeringsinstantie al gepolst om te kijken of het voor het UWV mogelijk is een private verzekering voor dat derde WW-jaar. “Zou UWV de private aanvullende werkloosheidsverzekering uitvoeren, dan is een uniforme regeling voor deze verzekering een vereiste, zo stelt UWV”, valt in het conceptadvies van de SER te lezen. Het is nog onduidelijk of er een landelijke uniforme premie moet komen voor de dekking of een premie per cao. Het laatste heeft de voorkeur, maar is wel duurder in de uitvoering.

Reageer op dit artikel