nieuws

Rotterdammers en Mitsubishi-rijders zorgen voor meeste schade

Schade

Mitsubishi-rijders veroorzaken meer schade dan bestuurders van andere automerken. En onder de inwoners van grote steden in Nederland zijn de Rotterdammers de grootste brokkenpiloten. Dat blijkt uit portefeuilleonderzoek van Independer, dat 5200 schades uit 2014 analyseerde.

Rotterdammers en Mitsubishi-rijders zorgen voor meeste schade

Daaruit kwam naar voren dat Mitsubishi-rijders een percentage autoschades van 6,7% haalden, een aantal dat door bestuurders van geen enkel ander merk werd overtroffen. Alfa Romeo- en Volkwagen-bestuurders volgden, het laagste percentage schades werd veroorzaakt door Daihatsu-rijders. Een Mitsubishi-chauffeur zorgt volgens Independer gemiddeld 66% vaker voor schade dan de bestuurder van een Daihatsu.

Rotterdam
Independer bekeek ook de schades in verschillende grote steden. Rotterdammers kwamen het slechtste naar boven uit de analyse. Gemiddeld veroorzaakten 9,2 van de 100 Rotterdamse automobilisten schade in 2014. Dat aantal ligt bijna 90% boven dat van Apeldoorn, waar 5 op de 100 bestuurders een schade veroorzaakt. Independer zocht eerder ook al uit dat Rotterdammers gemiddeld de hoogste premie voor hun WA-verzekering betalen.

Naast algemene schades keek Independer ook naar het claimen van ruitschades. Smart-bezitters doen dit het minste met slechts 3 ruitschades per 100 auto’s. BMW-rijders claimden drie keer zo vaak een ruitschade, gevolgd door Audi- en Mini-bestuurders. Op topografisch gebied blijken ruitschades vooral in Zeeland gemeengoed te zijn. Bijna 12 op de 100 Zeeuwse verzekerden claimde het afgelopen jaar ruitschade, terwijl de Zeeuwen juist het laagste aantal autoschades veroorzaken.

 

Reageer op dit artikel