nieuws

‘Reisverzekeringen bieden vaak onvoldoende wintersportdekking’

Schade

‘Reisverzekeringen bieden vaak onvoldoende wintersportdekking’

Slechts 5 van de 26 reisverzekeringen met wintersportdekking bieden voldoende dekking voor wintersportuitrusting en medische kosten. Die conclusie trekt vergelijkingssite Geld.nl, dat de voorwaarden van de reisverzekeringen bekeek.

Geld.nl wijst op de vergoedingen voor medische kosten, die lang niet altijd toereikend zijn. “Waar veel mensen niet bij stilstaan is dat voor wintersport bij je reisverzekering meestal geen dekking biedt voor medische kosten, redding en repatriëring. Je Nederlandse basiszorgverzekering vergoedt standaard wel de kosten voor spoedeisende hulp bij een arts of ziekenhuis, maar alleen tegen Nederlandse tarieven. In skilanden als Oostenrijk en Zwitserland liggen de zorgkosten als snel een stuk hoger en dus moet je een deel zelf betalen”, schrijft de vergelijker.

Uitrusting
Ook de dekking voor de skiuitrusting schiet vaak tekort, schrijft Geld.nl: “De meeste reisverzekeraars vergoeden in de extra dekking voor wintersport alleen kosten voor vooruitbetaalde skipassen, skihuur en lessen als je bijvoorbeeld je vakantie voortijdig moet afbreken. Schade aan uitrusting wordt niet via deze extra dekking vergoedt. Deze valt gewoon onder de standaarddekking voor bagage. Er zijn zeven reisverzekeraars die € 1.000 of minder vergoeden. Dit is niet toereikend om een compleet nieuwe skiuitrusting van te kopen.”

Reageer op dit artikel