nieuws

Movir richt zich op nieuwe doelgroep met nieuwe AOV

Schade

Movir komt met ingang van maandag met een nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering op de markt. Met de Soepel&Zeker AOV gaat de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar zich richten op een nieuwe doelgroep: de ondernemer.

Movir richt zich op nieuwe doelgroep met nieuwe AOV

Het is de derde doelgroep waar Movir een product voor in de markt brengt, na de medici en zakelijke professionals. De Soepel&Zeker AOV heeft een premie op maat (met acht premiegroepen in plaats van vier) en kan dagelijks aangepast worden. Movir-directeur Louis van Drunen: “We hebben goed gekeken naar de wensen en eisen van deze ondernemers en op basis daarvan een volledig nieuwe aov ontwikkeld. De Soepel&Zeker AOV heeft een unieke samenstelling, namelijk een dekking met een maximale uitkeringsduur van 3 jaar én een langlopende dekking met een maximale uitkeringsduur tot de gekozen eindleeftijd. Beiden kunnen zowel gecombineerd als los van elkaar worden gesloten. Daarbij is de verzekering dagelijks opzegbaar. Dat klinkt vanuit het perspectief van de verzekeraar wellicht raar, maar vanuit het klantperspectief is dit een hele relevante. Het geeft de klant optimale vrijheid.”

Movir heeft voor de nieuwe verzekering ook een premieberekeningstool beschikbaar gesteld op de website. De ondernemer kan hiermee eenvoudig een verzekering samenstellen, maar voor de distributie van het product verwijst Movir nog altijd naar het intermediair. Van Drunen: “Uiteraard hebben we hiervoor al een netwerk van adviseurs. Deze zijn deels echt gespecialiseerd in onze huidige klantgroepen medisch en zakelijk professionals. Daarom maakt een uitbreiding van ons distributienetwerk ook onderdeel uit van deze verbreding.”

Nationale-Nederlanden
In het nieuwe am, dat vrijdag verschijnt, staat een interview met Van Drunen. Hij gaat hier ook in op de beslissing die Nationale-Nederlanden in september maakte om alle individuele AOV’s over te dragen aan Movir. Van Drunen vertelt dat NN zijn eigen bestaande klanten op dit moment nog wel bedient. “Dat werkt heel simpel. NN’s bestaande portefeuille is een run off portefeuille, dat wordt nu nog afgehandeld door NN zelf in Den Haag. In de loop van 2015 komen die mensen wel bij ons in het gebouw, maar dat is alleen een fysieke verplaatsing.”

Reageer op dit artikel