nieuws

Goudse koopt verzuim- en inkomenportefeuille Reaal

Schade

Goudse koopt verzuim- en inkomenportefeuille Reaal

Reaal heeft zijn portefeuille collectieve inkomens- en verzuimverzekeringen verkocht aan De Goudse. Die wordt per 1 april de nieuwe risicodrager.

Begin vorig jaar was Reaal al gestopt met de verkoop van deze categorie polissen. De uitvoering van de bestaande verzuimverzekeringen is toen al overgegaan naar De Goudse. Die maatschappij wordt nu ook voor de collectieve inkomensverzekeringen, bestaande uit WGA-eigenrisico- en WIA-verzekeringen risicodrager en uitvoerder. Reaal richt zich sinds vorig jaar alleen nog op individuele inkomensverzekeringen.
Voor De Goudse is Inkomen collectief juist een groeisegment, zegt Bernardo Walta, directeur Commercie: “Het gaat om een mooie portefeuille, waarmee wij goede ervaringen hebben.”

Moeilijke markt
Op de markt voor WGA- en WIA-gerelateerde producten hebben verzekeraars, onder meer door te scherpe premies en te rooskleurig ingeschatte instroomcijfers, tot en met 2013 ruim € 1,6 mld verlies geleden. Dat was voor een aantal aanbieders reden om zich terug te trekken van deze markt. De Goudse leek in 2013 echter het lek boven te hebben: op de inkomensportefeuille is dat jaar € 4,3 mln winst gemaakt. Op de totale markt voor inkomensverzekeringen (zowel individueel als collectief) is De Goudse de 4e aanbieder met een premievolume van zo’n € 252 mln (2013), achter Achmea (€ 687 mln), De Amersfoortse (€ 583 mln) en NN (€ 498 mln). Met de overname van de Reaal-portefeuille zullen die posities naar verwachting niet veranderen: Reaal was in 2013 goed voor € 131 mln premie uit inkomensverzekeringen

Reageer op dit artikel