nieuws

Aegon doet zesweekse proef met beeldexpertise

Schade

Aegon doet zesweekse proef met beeldexpertise

Aegon start een proef waarbij klanten hun eigen schade live in beeld brengen. Schade-experts nemen via hun laptop contact op met de klant of de hersteller die via zijn smartphone, tablet of laptop de schade laat zien. De verzekeraar verwacht zo de doorloopsnelheid van een eenvoudige schadeafhandeling aanzienlijk te verbeteren.

“Bij het vaststellen van schade moet een expert nu nog langs bij de klant om de schade te bekijken en in te schatten hoe groot deze is. Maar voordat de expert thuis langs kan komen, gaat er vaak enige tijd overheen. Wij zoeken naar innovatieve oplossingen om dit proces gemakkelijker te maken en te versnellen. Daarom start vandaag een proef met beeldexpertise”, aldus de verzekeraar.

Dekking
De klant en de schade-expert kunnen een tijd afspreken waarop ze contact met elkaar hebben. Het voordeel van beeldexpertise, stelt Aegon, is het bewegende beeld, dat vaak meer zegt dan een verbale omschrijving van de schade. Daarnaast wordt het gesprek automatisch opgenomen, waardoor de schade direct geregistreerd is. Ook kan het beeld worden doorgezonden naar een hersteller binnen het herstelnetwerk van Aegon zodat die direct met de juiste materialen naar het schade-adres kan gaan. Bovendien kan Aegon via beeldexpertise alvast een voorlopige dekking afgeven omdat snel een eerste indruk mogelijk is van het te verzekeren object.

Aegon probeert tijdens de zesweekse proef diverse schadevormen uit. Aegon werkt in de proef samen met Dekra, leverancier van de techniek achter de beeldexpertise.

Reageer op dit artikel