nieuws

Zilveren Kruis stopt met gelegenheidscollectiviteiten

Schade

Zilveren Kruis stopt met gelegenheidscollectiviteiten en wil zich meer gaan concentreren op collectiviteiten met bijvoorbeeld werkgevers en belangenverenigingen. De zorgverzekeraar wil samen met partners gaan werken aan de gezondheid en vitaliteit van haar verzekerden.

“Door met werkgevers en belangenverenigingen van bijvoorbeeld ouderen en diabetespatiënten afspraken te maken over preventie, vitaliteit en gezondheid kunnen we echt bijdragen aan de zorg en gezondheid van onze klanten”, aldus Norbert Hoogers, voorzitter Zilveren Kruis. Klanten zijn via een werkgever of belangenvereniging aan elkaar verbonden, zodat extra diensten en maatwerk ontstaan. De zorgverzekeraar neemt gefaseerd afscheid van collectiviteiten waarbij die meerwaarde er niet is, zoals de Postcode Zorgpolis.

Het Zilveren Kruis verloor dit jaar 110.000 klanten door het afstoten van  de gelegenheidscollectiviteiten. Voor de basisverzekering ziet Zilveren Kruis een lichte stijging in het aantal klanten met een restitutiepolis (nu 19%). De naturapolis heeft duidelijk de voorkeur van de meeste verzekerden (75%).

Reageer op dit artikel