nieuws

Verzekering.nl: “Wij willen dé vergelijkingssite van Nederland worden”

Schade

De nieuwe vergelijkingssite verzekering.nl ging gister live, maar is dit niet het zoveelste vergelijkingsinitiatief in Nederland? Mede-oprichter Remko Allertz vertelt in een gesprek met am hoe de site zich wil gaan onderscheiden en de consument voor zich te winnen.

Verzekering.nl: “Wij willen dé vergelijkingssite van Nederland worden”

Hoe gaan jullie je onderscheiden van alle andere vergelijkingssites?
“Ik vind het woord ‘vergelijken’ eigenlijk een slechte woordkeuze. Wat wij willen, is mensen het gereedschap geven zodat zij zelf een bewuste keuze kunnen maken welke verzekering zij willen afsluiten. De beste prijzen en beste verzekeraars willen wij boven water krijgen. Met behulp van onze eigen algoritmes en ‘big data’ willen we dat gaan bereiken. Juist door onze eigen ontwikkelde technologie gaan wij alle informatie verzamelen die er te vinden is over de verzekeraars en hun producten.
De consument neemt zo veel meer het heft in eigen handen. Ik vergelijk het altijd met de reisbranche. Daar zie je dat mensen steeds vaker hun vlucht en hotel apart boeken met behulp van bijvoorbeeld tripadvisor.com. Precies dat willen wij ook doen.”

Is dat genoeg om te concurreren met bijvoorbeeld Independer?
“Independer is onderdeel van Achmea en natuurlijk zeggen zij onafhankelijk te zijn maar in hoeverre kan je dat echt zijn als je wordt gefinancierd door een grote verzekeraar? Wij zijn volledig onafhankelijk en daardoor echt betrouwbaar. Wij moeten echt een autoriteit voor de consument worden zodat zij zelf de keuze kunnen maken.”

Hoe wordt jullie site gefinancierd? In het AFM-register staat Michael van Romondt (partner bij adviesbureau Eijgendaal & Van Romondt) genoemd als beleidsbepaler. Wat is zijn rol?
“Ik heb de site samen met twee andere aandeelhouders opgericht. Wij hebben allemaal ervaring als internetondernemer of als financiële dienstverlener en wij hebben de start-up met ons eigen geld gefinancierd.  Eijgendaal & Van Romondt  staat volledig los van Verzekering.nl.
We willen straks geld gaan verdienen door mensen door te verwijzen naar de verzekeraar van hun keuze. Zodra een verzekeraar een nieuwe klant heeft dankzij ons dan krijgen wij een bedrag. Momenteel hebben wij al commerciële afspraken met een aantal verzekeraars, maar met sommige nog niet. We sturen de klanten nog wel steeds door naar die verzekeraars en ze staan even hoog op de lijst alleen krijgen wij gewoon geen provisie. Veel verzekeraars hebben gelukkig aangegeven ons wel provisie te geven bij nieuwe klanten.”

Denken jullie in die toekomst niet opgekocht te worden door een verzekeraar zoals Independer?
“Onze prioriteit is klanten onafhankelijk informatie te geven over verzekeraars en hun producten. Wij hebben er eigenlijk ook helemaal niet over nagedacht, maar feit is natuurlijk dat de onafhankelijkheid in het geding komt zodra je wordt overgenomen door een verzekeraar. Wij zijn juist een voorstander van die onafhankelijkheid.”

Reageer op dit artikel