nieuws

Verbond wil kleine schadeverzekeraars beschermen

Schade

Verbond wil kleine schadeverzekeraars beschermen

In een brief aan vaste commissie voor Financiën voor de Tweede Kamer over Solvency II heeft het Verbond van Verzekeraars zich sterk gemaakt voor kleine schadeverzekeraars. Het Verbond wil voorkomen dat iedere verzekeraar een extra iemand aan moet stellen voor de actuariële functie.

Volgens de nieuwe richtlijnen zou iedere verzekeraar een apart iemand aan moeten nemen voor de actuariële functie, maar volgens het Verbond trekt dit een te zware wissel op kleine schadeverzekeraars, die maar een paar mensen in dienst hebben. “Voor deze categorie zou de instelling van de actuariële functie moeten vervallen en zou de huidige praktijk van certificering door een externe actuaris gehandhaafd kunnen blijven. Door deze differentiatie zou de bepaling inzake de actuariële functie alleen betrekking hebben op (kleine) leven- en natura uitvaartverzekeraars die in tegensteling tot schadeverzekeraars wel met meer complexe berekeningen te maken hebben”, schrijft directeur Leo de Boer.

Het Verbond laat in een reactie weten goede hoop te hebben dat deze kanttekening wordt overgenomen.

Reageer op dit artikel