nieuws

Spelers financiële sector willen jaarlijks om de tafel

Schade

Het Verbond van Verzekeraars, de NVB en de Pensioenfederatie nodigen minister Jeroen Dijsselbloem uit om jaarlijks om de tafel te gaan om te praten over de stand van zaken en toekomst van de financiële sector.

Spelers financiële sector willen jaarlijks om de tafel

Zij reageren hiermee op het opiniestuk van Dijsselbloem, afgelopen zaterdag in NRC Handelsblad. Daarin schreef hij dat banken, verzekeraars en pensioenfondsen onder crisismaatregelen van het kabinet proberen uit te komen. Ze zouden zich verzetten tegen deze maatregelen en hier volop voor lobbyen.

Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond, Chris Buijink van de NVB en Gerard Riemen van de Pensioenfederatie reageerden verbaasd op de kritiek. In een opinieartikel roepen ze de minister nu daarom op voortaan jaarlijks met alle spelers in de financiële sector in gesprek te gaan.

Reageer op dit artikel