nieuws

Independer: Auto’s worden steeds minder uitgebreid verzekerd

Schade

Volgens onderzoek van Independer worden auto’s de laatste jaren steeds minder uitgebreid verzekerd. Autobezitters kiezen vaker alleen voor een WA-verzekering voor hun auto. De meest uitgebreide dekkingsvorm wordt de laatste jaren steeds minder gekozen.

Independer: Auto’s worden steeds minder uitgebreid verzekerd

Voor het onderzoek keek de vergelijkingssite naar meer dan 300.000 afgesloten autoverzekeringen van 2010 tot en met 2014. In 2010 koos nog 25,1% voor een WA+ Volledig Cascoverzekering, maar in 2014 was dit percentage al gedaald tot 20,5%. Veel autobezitters kiezen liever alleen voor de verplichte WA-verzekering. In 2014 koos 48% voor deze dekking tegen 44,7% in 2010. Volgens de statistieken is er in de afgelopen jaren weinig veranderd voor de derde dekkingsvariant, WA+ Beperkt Casco. In 2010 sloot 30,3% WA+ Beperkt Cascoverzekering af tegen 31,6% in 2014.

In een recent onderzoek van Pricewise en Motivaction onder 1000 respondenten, bleek dat bijna de helft van de Nederlandse automobilisten juist is oververzekerd omdat mensen de waarde van hun auto te hoog zouden inschatten.

Reageer op dit artikel