nieuws

Centraal Beheer ontwikkelt spullenleenverzekering

Schade

Centraal Beheer ontwikkelt spullenleenverzekering

Verzekeraar Centraal Beheer en spullenleenplatform Peerby hebben een overeenkomst gesloten om een nieuw verzekeringsproduct te creëren voor mensen die spullen lenen en uitlenen.

Uit een peiling onder Peerby-leden werd duidelijk dat zowel uitleners als leners behoefte hebben aan meer zekerheid wanneer spullen worden uitgeleend. De ‘Peerby-garantie’ kan voor deze mensen een uitkomst zijn. Daan Weddepohl, CEO Peerby: “De garantie is echt een toevoeging en een wens van onze leden. Zij kunnen zo onbezorgd nog meer lenen en uitlenen.”

Centraal Beheer zegt met de leenverzekering te willen inspelen op de toekomst van de deeleconomie. “Nadat wij eerder de verzekeringsoplossing voor het delen van auto’s hebben neergezet, is zekerheid bieden bij het delen van spullen via Peerby een goede volgende stap in de deeleconomie”, aldus Robin Clements, commercieel directeur van Centraal Beheer. Het Verbond van Verzekeraars opperde eerder al dat verzekeraars meer moeten inspelen op de toekomst van de deeleconomie.

De schadeverzekeraar begint deze maand met de eerste proeven in Amsterdam. Naar verwachting zal later dit jaar de verzekering beschikbaar zijn voor alle Peerby-leden in Nederland.

Reageer op dit artikel