nieuws

Waarborgfonds Motorverkeer regelt schade monstertruckongeluk

Schade

Het Waarborgfonds Motorverkeer gaat de afhandeling van de schade van slachtoffers van het motortruckongeluk in Haaksbergen regelen. Slachtoffers hoeven niet op de uitkomst van een eventuele aansprakelijkheidsprocedure te wachten, maar krijgen hun schade eerder uitgekeerd.

Waarborgfonds Motorverkeer regelt schade monstertruckongeluk

Het Waarborgfonds Motorverkeer springt in de bres omdat de aansprakelijkheid waarschijnlijk een complexe zaak zal worden. Directeur Frits Blees (foto): “Het tragische ongeval te Haaksbergen heeft vele juridische aspecten. De monstertruck was waarschijnlijk niet verzekerd. En over de aansprakelijkheid van de verschillende partijen die bij dit evenement betrokken zijn, bestaan verschillende visies. Wij vinden het een slechte zaak wanneer slachtoffers van dit ongeval zelf procedures moeten opstarten om hun schade vergoed te krijgen. Wij hebben daarom besloten om de schade die door de monstertruck is veroorzaakt te gaan regelen.”

Het waarborgfonds is een stichting die gefinancierd wordt door bijdragen van de Nederlandse motorrijtuigverzekeraars. Het fonds neemt het regres in deze zaak. Blees: “Het Waarborgfonds Motorverkeer gaat bij de schaderegeling voortvarend te werk. Daarnaast zal het Waarborgfonds deze schade uiteindelijk verhalen op de partij of partijen die voor deze schade aansprakelijk worden gehouden. Vanuit onze onafhankelijke positie en ons ervaren en goed ingerichte schadeapparaat kunnen wij dit goed in kaart brengen. Echter, een dergelijke procedure kan jaren duren. Slachtoffers hoeven niet op die uitkomst te wachten maar krijgen hun schade uitgekeerd, ongeacht wie uiteindelijk aansprakelijk blijkt te zijn. We denken hiermee een maatschappelijk ongewenste situatie recht te trekken.”

Reageer op dit artikel