nieuws

Ook vermist vliegtuig Air Asia verzekerd door Allianz

Schade

Het vliegtuig van Air Asia dat afgelopen weekend vermist raakte blijkt ook Allianz als hoofdverzekeraar te hebben. De verzekeraar staat ook op de polis van Malaysia Airlines, dat dit jaar de MH370 zag verdwijnen en de MH17 neergeschoten zag worden boven Oekraïne.

Ook vermist vliegtuig Air Asia verzekerd door Allianz

Allianz heeft dat bevestigd aan persbureau Reuters. De verzekeraar zal kosten voor het vermiste vliegtuig moeten betalen en ook de betalingen aan nabestaanden voor de rekening moeten nemen. Volgens berekeningen van Reuters zal het totale bedrag rond de $ 100 mln uitkomen. Premies voor luchtvaartmaatschappijen zijn in 2014 fors toegenomen, soms tot wel 250%. De aanleiding daartoe is het toegenomen aantal grote ongelukken. Naast de MH370 en de MH17 crashten er vluchten in Taiwan en Mali dit jaar.

Reageer op dit artikel