nieuws

Nedasco kiest Richting als partner voor nieuwe invulling arbo

Schade

Na het onderzoek van ArboKiezer en het SER-ontwerpadvies over de toekomst van arbodienstverlening heeft Nedasco besloten om zorg en verzuim op een nieuwe manier in te richten. Omdat deze nieuwe kijk past bij de nieuwe arbodienst Richting, gaat de serviceprovider daarmee samenwerken.

Nedasco kiest Richting als partner voor nieuwe invulling arbo

Nedasco geeft met de nieuwe invulling gehoor aan de oproep van de FNV om de menselijke maat weer terug te brengen in de begeleiding en re-integratie van werknemers. Op basis daarvan kwam de serviceprovider tot de conclusie dat de aangesloten arbodienstverleners niet tot de wijziging in staat waren. “Reden voor Nedasco om per 1 januari 2015 een totaalconcept aan te bieden in samenwerking met een nieuwe arbodienst”, schrijft Nedasco. “Hiermee wordt integraal casemanagement aangeboden. Dit totaalconcept bevat, naast de dienstverlening in het standaard Arbopakket, een aantal innovaties, sturingen en uitbreidingen. Zo is 12-jaarsbegeleiding van de zieke werknemer standaard.”

Het nieuwe bedrijf waarmee wordt samengewerkt is dus Richting, omdat het volgens Nedasco stuurt op effectiviteit en doorlooptijden om de schadelast te beheersen. Volgens TNO en het Koninklijk Actuarieel Genootschap verlaagt Richting de gemiddelde verzuimduur met 20%. Lars Scheurer, managing partner bij Richting: “Wij denken dat de gezondheidsdienstverlening anders kan. Sterker nog: het moet anders. Omdat het om veel geld gaat. Maar vooral omdat het om mensen gaat.”

Reageer op dit artikel