nieuws

Kamervragen over machtsconcentratie grote zorgverzekeraars

Schade

Corinne Ellemeet (GroenLinks) wil van minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten of de steeds verderstrekkende macht van de vier grote zorgverzekeraars wel in het belang van verzekerden is. Ellemeet stelt de vragen naar aanleiding van een berispende brief van André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) aan directeur Chris Oomen van DSW.

Kamervragen over machtsconcentratie grote zorgverzekeraars

Oomen werd teruggefloten omdat hij openlijk kritiek levert op de macht van zorgverzekeraars. Ellemeet vindt het onwenselijk dat de branchevereniging van zorgverzekeraars kritische geluiden binnen de sector onderdrukt. “Bent u bereid ZN hierop aan te spreken?”, vraagt zij aan Schippers. “Acht u het van belang dat ook kritische geluiden binnen de branche van zorgverzekeraars meegenomen moeten worden in onder andere de communicatie tussen de branche en uw ministerie?”

Blok
Ook vraagt het Kamerlid: “Deelt u de mening dat de kritiek van DSW symptomatisch is voor meer geluiden uit het veld over de steeds verderstrekkende macht van het blok van de vier grote zorgverzekeraars, en de vraag of deze machtsconcentratie wel in het belang is van verzekerden?” Tot slot wil Ellemeet weten of de minister bereid is om in gesprek te treden met kleine zorgverzekeraars als DSW “en niet defensief, maar juist met een open houding de problematiek van machtsconcentratie bij grote verzekeraars te bespreken”.

Reageer op dit artikel