nieuws

Ixorg: ‘Tachtig procent tandartsspaarders houdt geld over’

Schade

Tachtig procent van de mensen die in 2014 geen aanvullende tandartsverzekering had maar spaarde voor de tandarts, heeft nog geld over in dat speciale tandartspotje. Dat zegt ixorg, de partij die het financieringsproduct voor mondzorg aanbiedt.

Ixorg: ‘Tachtig procent tandartsspaarders houdt geld over’

Dat stelt ixorg na analyse van 3.223 spaarpotjes van klanten die vanaf de start van ixorg, in januari 2014, maandelijks sparen voor de tandarts. Ze hebben gemiddeld nog € 101 in hun spaarpotje zitten. Ixorgklanten sparen gemiddeld € 165 op jaarbasis, zegt directeur Toine Beljaars. “Dat betekent dat deze consumenten weinig kosten maken voor de tandarts. Voor veel mensen houdt het met een controle en een keer mondreiniging wel op.”

Slinken
Hij tekent aan dat de spaarpotjes in de laatste weken van december nog wel wat zullen slinken, “maar het merendeel van onze klanten heeft eind 2014 nog geld over in zijn potje dat meegenomen wordt naar 2015.” Als ze niet hadden gespaard, zegt Beljaars, maar een aanvullende tandartsverzekering hadden afgesloten waren deze mensen hun hele jaarpremie kwijt geweest. “Ondanks het feit dat de werkelijke tandartskosten lager waren dan die premie.”

Te weinig
Veertien procent van de klanten heeft precies het gespaarde bedrag uitgegeven, zegt ixorg en zes procent heeft iets te weinig gespaard om de werkelijke tandartskosten te betalen uit dat potje. “Deze extra kosten betalen ze dan zelf bij.”

Klanten
In de loop van 2014 is het klantenbestand van ixorg uitgegroeid tot 5.000. Beljaars verwacht dat aantal de komende maanden minimaal te verdubbelen. “De Consumentenbond, vergelijkingssites en zelfs zorgverzekeraars adviseren nadrukkelijk om, als je een goed gebit hebt, voor 2015 te overwegen geen aanvullende tandartsverzekering af te sluiten maar te sparen voor de tandarts.”

Ongeval
Beljaars noemt als voordeel van ixorg dat klanten wel verzekerd zijn voor een flinke schade aan hun gebit. “Wij zijn de enige aanbieder die een combinatie biedt van sparen en een dekking bij ongevallen.” Klanten zetten maandelijks een zelf te kiezen bedrag weg waaruit de tandartsrekeningen worden betaald. Ook zijn ze verzekerd voor gebitsschade bij ongevallen met een dekking tot € 10.000. Dat kost naast de maandelijkse inleg in het eigen potje € 4,85 per maand. Ixorg schiet een tandartsrekening voor wanneer een klant nog onvoldoende budget heeft opgebouwd in zijn potje, tot maximaal € 240.

Reageer op dit artikel