nieuws

Independer: ‘Steeds minder onbeperkte fysiotherapie voor reumapatiënten’

Schade

Independer: ‘Steeds minder onbeperkte fysiotherapie voor reumapatiënten’

Reumapatiënten hebben steeds meer moeite om zich te verzekeren voor een onbeperkt aantal fysiotherapiebehandelingen. In 2013 boden nog elf verzekeraars onbeperkte dekking zonder medische acceptatie. Voor volgend jaar zijn daar nog maar drie van over, meldt Independer.

Omdat reuma sinds 2012 niet langer wordt erkend als een chronische aandoening krijgen reumapatiënten niet langer een ruime vergoeding vanuit het basispakket. Zij moeten de behandelingen nu zelf betalen of een aanvullende verzekering afsluiten. Dat laatste blijkt steeds moeilijker te worden, schrijft Independer: “Volgend jaar zijn er nog maar 10 verzekeringen waarbij sprake is van een onbeperkt aantal behandelingen. En 7 daarvan hanteren nu dus eerst een medische acceptatie. (bij één verzekering moet je na 37 behandelingen toestemming vragen voor vervolgbehandelingen). Voor reumapatiënten is dit een probleem omdat ze weinig kans maken op medische acceptatie. Zij worden meestal afgewezen.”

Fysiotherapeuten kwamen volgende week al in actie tegen het geringe aantal onbeperkte dekkingen. De fysiotherapeuten gaan klanten met een chronische aandoening die niet op de lijst staat, zoals reuma, aan de hand van posters wijzen op welke polissen zij aan- en afraden. Ook de fysiotherapeuten komen tot drie polissen, maar verschillen op één punt met Independer. Beiden noemen Zorg & Zekerheid Totaal en Delta Lloyd Top. Naast die twee noemen de fysiotherapeuten IZZ Zorg Extra 3, maar omdat IZZ niet voor iedereen toegankelijk is neemt Independer die verzekeraar niet mee. De vergelijker noemt het Optimaal pakket van De Friesland als derde optie, met de kanttekening dat er na de 37e behandeling toestemming gevraagd moet worden.

Reageer op dit artikel