nieuws

‘Autorijders kennen hun polisvoorwaarden niet’

Schade

Hoewel een grote meerderheid van de automobilisten zegt de keuze voor de verzekering te baseren op dekking en polisvoorwaarden, blijkt uit onderzoen van ANWB dat zij de polisvoorwaarden helemaal niet goed blijken te kennen. Er is onwetendheid over de inzittendenverzekering, kosten bij kleine schades zijn soms onnodig hoog en een klein gedeelte kreeg ooit een schade niet uitgekeerd.

‘Autorijders kennen hun polisvoorwaarden niet’

De ANWB deed samen met Multiscope onderzoek onder 1.000 automobilisten met een verzekering bij de ANWB. Daaruit bleek dat 60% niet weet wat het belang van een inzittendenverzekering is en niet weet dat eigen letsel moet worden meeverzekerd met een inzittendenverzekering. Van de ANWB-verzekerden heeft ruim 30% deze dekking niet geregeld en dus krijgen zij geen letselschadevergoeding als zij zelf een ongeluk veroorzaken.

Kleine schades
Ook constateert de ANWB dat er een gebrek aan kennis bij verzekerden is over het oplopen van kleine schades. De meerderheid rijdt in eerste instantie gewoon door, al kiezen veel 65-plussers ervoor om direct naar de garage te gaan. De ANWB raadt juist aan om eerst de verzekeraar te bellen voor advies over no-claim en eigen risico en om een expert te laten vaststellen of het veilig is om door te rijden met de opgelopen schade.

Reageer op dit artikel