nieuws

TVM blijft Dakar-team sponsoren

Schade

Transportverzekeraar TVM heeft de samenwerking met het team XDakar met drie jaar verlengd. XDakar doet komend jaar met een auto en drie trucks mee aan de Dakar Rally en kan daarbij blijven rekenen op de steun van de verzekeraar.

TVM blijft Dakar-team sponsoren

De twee partijen werken al sinds eind 2011 samen. Voor TVM gaat het niet puur om sponsoring, legt CEO Arjan Bos uit. “De samenwerking met XDakar gaat veel verder dan zichtbaarheid van het merk TVM door een sticker op de auto’s te plakken. Wij beschouwen de Dakar Rally als een ‘testlab’ voor nieuwe ontwikkelingen op het terrein van veiligheid. Dat gaat de komende jaren voor ons een belangrijk campagne-doel worden: op naar nul verkeersdoden. Rond het XDakar team gaan we de beste experts op het terrein van transportveiligheid bij elkaar brengen om ook de kennis en ervaringen vanuit de Dakar Rally te kunnen gebruiken bij de realisatie van onze ambitieuze plannen.”

Het verhaal loopt in lijn met de beslissing van TVM eerder dit jaar om de sponsorgelden die eerder naar de schaatsploeg gingen te investeren in het veiliger maken van vrachttransport in Nederland en België. De sportsponsoring, 14 jaar een wielerploeg en 14 jaar een schaatsploeg, werd destijds op een lager pitje gezet. Destijds zei Bos: “TVM wil haar kennis en mogelijkheden inzetten voor een veiligere samenleving. Dat betekent concreet dat wij onze klanten gaan helpen om hun transport veiliger te maken. TVM wil daarin vooroplopen en een betekenisvolle bijdrage leveren aan een veiliger vrachtvervoer. De sportsponsoring heeft ons heel veel gegeven de afgelopen 28 jaar, maar nu kiezen we vol overtuiging voor een meer maatschappelijke investering.”

Reageer op dit artikel