nieuws

Recordaantal miljoenenbranden in derde kwartaal

Schade

In het afgelopen kwartaal noteerden Nivre en het Verbond van Verzekeraars een recordaantal miljoenenbranden voor het derde kwartaal, meldt de Metro. In totaal waren er 37 branden met een schade van € 1 mln of meer, meer branden dan er ooit in een derde kwartaal werden gemeten.

Recordaantal miljoenenbranden in derde kwartaal

Nivre en het Verbond houden sinds 2000 het aantal miljoenenbranden bij en nooit eerder waren er in een derde kwartaal zoveel miljoenenbranden. De 37 vuurzeeën zorgden gezamenlijk voor een schade van € 188 mln. Die schade is geen record voor een derde kwartaal. In 2000 werd er een totale schade van € 432,9 mln genoteerd en ook vorig jaar was de schadelast (€ 233 mln) hoger. In het afgelopen kwartaal zat geen echte grote brand, die de schadelast flink omhoog tilde.

De grootste schade werd veroorzaakt door een brand in een zuivelfabriek van Friesland Campina in Gerkesklooster. De schade liep op tot € 85 mln. De nummer twee op de lijst is al beduidend lager. Een brand in een afvalverwerkingsbedrijf in Wilp leverde een schadelast van € 22 mln op.

Reageer op dit artikel