nieuws

Particuliere schademarkt krimpt verder in 2015

Schade

De markt voor particuliere schadeverzekeringen zal in 2015 verder krimpen. Dat schat Baken Adviesgroep in in haar nieuwe Marktrapport Schadeverzekeringen 2015. De markt voor schadeverzekeringen in zijn geheel zal wel een lichte plus vertonen.

Particuliere schademarkt krimpt verder in 2015

Volgens Baken Adviesgroep zijn de ontwikkelingen in de particuliere en zakelijke markt verschillend. “De zakelijke markt lijkt zich eerder te herstellen dan de particuliere markt. De negatieve ontwikkelingen in 2013 en 2014 zijn met name het gevolg van een afname van de gemiddelde premies. In 2015 wordt een beperkte groei voor het aantal verzekeringen verwacht en in mindere mate voor de gemiddelde premies. De particuliere markt krimpt beperkt naar verwachting en de zakelijke markt groeit beperkt”, schrijft de adviesgroep.

Autoverzekering
Baken Adviesgroep verwacht de grootste krimp van dit jaar bij de motorrijtuigenverzekeringen, zowel bij personen- als bedrijfsauto’s. De particuliere brandverzekeringen groeien dit jaar naar verwachting nog wel, maar de markt voor zakelijke brandverzekeringen bleef stabiel. De verwachte krimp voor het volgende jaar komt geheel voor de rekening van de verwachte krimp van particuliere personenautoverzekeringen. Een kwart van de opzeggers van autoverzekeringen, blijkt de auto de deur uit te hebben gedaan. Voor de overige productgroepen wordt een groei verwacht in 2015.

Reageer op dit artikel